PRIMOLIO is the "novello", early harvest extra virgin olive oil from Colletorto. This is produced after the pressing of the first olives.
To enjoy it at its best and to savour all its natural qualities it is preferable to use it plain for salad dressings and "bruschetta" (toasted bread) or "pinzimonio" (a dip prepared with olive oil and garlic, for rain crisp vegetables).
Attribute name | Attribute value |
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Produttore | Oleificio Cooperativo San Giovanni Battista |
Zona di produzione | Colletorto (CB) Italy |
Varietà di olive | 80% Oliva nera di Colletorto |
Sistema di raccolta | Meccanizzata |
Pressing system | continuous, in three stages |
Colour | green with yellow streaks |
Scent | fruity, herb flavour |
Flavour | Sensazione di amaro e piccante |
Impiego | è ottimo “a crudo” per ogni tipo di condimento e soprattutto nelle insalate, con le verdure cotte e con i legumi |
Acidità | 0,14 % di ac. Oleico |
Polifenoli totali (in acido caffeico) | 330 mg/Kg |
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